Πώς να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας εύκολα

Πώς να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας εύκολα

Η μπλοκαρισμένη τουαλέτα ακούγεται εφιάλτης; Όχι, σας έχουμε καλυμμένους! Σήμερα θα παρουσιάσουμε τους 6 ευρέως γνωστούς τρόπους για το ξεμπλοκάρισμα τουαλέτας από την εταιρεία Υδραυλικός Θεσσαλονίκη. Πριν συνεχίσουμε, ας δούμε τους τύπους αποκλεισμών, καθώς αυτό θα καθορίσει την καλύτερη μέθοδο για την επίλυση του προβλήματος.

Προσδιορίστε τον τύπο της απόφραξης

Аν παρατηρήσετε ότι το νερό στραγγίζει αργά από την τουαλέτα, μην περιμένετε να μπλοκαριστεί πλήρως η τουαλέτα. Είναι πολύ πιο εύκολο να το αντιμετωπίσετε νωρίς. Ο δεύτερος τύπος είναι όταν αφού πατήσετε το καζανάκι το νερό στη λεκάνη είναι πολύ λίγο ή δεν υπάρχει καθόλου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την κυκλοφορία του αέρα στον σωλήνα αποχέτευσης.

Τέλος, υπάρχει η πλήρης απόφραξη που προσδιορίζεται από το πώς η στάθμη του νερού στη λεκάνη της τουαλέτας αυξάνεται συνεχώς προς το χείλος και δεν αποστραγγίζεται. Εάν έχετε αυτό το είδος απόφραξης, μετακινήστε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τη λεκάνη σε έναν ξεχωριστό κάδο και αποφύγετε τον πειρασμό να την ξαναχρησιμοποιήσετε. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αντιμετωπίσετε τη διαρροή νερού παντού και ένα πολύ μεγαλύτερο χάος.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον προσδιορισμό του τύπου μπλοκαρίσματος, καλέστε έναν υδραυλικό για να λύσει το πρόβλημα. Το καλύτερο είναι να επικοινωνήσετε με έναν υδραυλικό Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το μπλοκάρισμα χωρίς προβλήματα.

Πώς να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας εύκολα

Πώς να ξεμπλοκάρετε μια τουαλέτα με ένα έμβολο

Πρώτον, θα εξετάσουμε έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο ξεμπλοκαρίσματος τουαλέτας με έμβολο. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

1. Προετοιμάστε την περιοχή

Τοποθετήστε παλιές πετσέτες και εφημερίδες γύρω από τη λεκάνη για να προστατέψετε το πάτωμα από τυχόν πιτσιλιές. Χρησιμοποιήστε λαστιχένια γάντια και φορέστε παλιά ρούχα για να προστατευτείτε.

2. Αποτροπή υπερχείλισης

Για να διασφαλίσετε ότι δεν θα ξεχειλίσει το νερό, θα πρέπει να γυρίσετε τη βαλβίδα διακοπής. Ψάξτε τη στο σωλήνα που βγαίνει από τον τοίχο πίσω από την τουαλέτα. Γυρίστε τη δεξιόστροφα και βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη. Μπορείτε να ψεκάσετε λίγο διεισδυτικό λάδι στη βαλβίδα για να το χαλαρώσετε. Μην ανησυχείτε, το νερό μέσα στη δεξαμενή είναι το ίδιο με αυτό που βγαίνει από τη βρύση.

Το φλοτέρ είναι αυτό που μοιάζει με μπάλα ή μπαλόνι που βυθίζεται όταν πέσει η στάθμη του νερού και ανοίγει τη βαλβίδα νερού για να γεμίσει η δεξαμενή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι για να το διατηρήσετε σε όρθια θέση. Εναλλακτικά, μπορείτε να κλείσετε το πτερύγιο. Αυτό είναι το κυκλικό πώμα αποστράγγισης που συνδέεται με μια αλυσίδα. Εάν κάνετε οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις επιλογές, θα αποτρέψετε το νερό να γεμίσει τη δεξαμενή αφού ξεπλύνετε.

3. Ελέγξτε ξανά το έμβολο

Πριν προχωρήσετε στο έμβολο, ελέγξτε ξανά αν μπορείτε να αφαιρέσετε την απόφραξη χειροκίνητα εάν είναι κάποιο αντικείμενο. Εάν αυτό δεν συμβαίνει, τότε είναι καιρός να πάρετε το έμβολο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε το σωστό έμβολο που έχει λαστιχένια φλάντζα και που μπορεί να αναδιπλωθεί στη βεντούζα όταν δεν χρησιμοποιείται είναι για τουαλέτες. Ένα έμβολο χωρίς φλάντζα είναι για νεροχύτες. Η χρήση λανθασμένου οργάνου θα κάνει τη δουλειά πιο δύσκολη και χρονοβόρα.

Για να κάνετε το έμβολο ακόμη πιο αποτελεσματικό, μπορείτε να μαλακώσετε το λάστιχο εμποτίζοντάς το σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά.Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το έμβολο είναι βυθισμένο στο νερό και καλύπτει πλήρως τον σωλήνα. Μπορείτε να προσθέσετε νερό από το νεροχύτη στη λεκάνη για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

4. Ήρθε η ώρα

Ξεκινήστε πιέζοντας αργά και σταθερά προς τα κάτω και στη συνέχεια τραβώντας προς τα πάνω για να ξεκολλήσετε την απόφραξη. Όταν σηκώσετε το ρυθμό, θα παρατηρήσετε ότι το νερό αρχίζει να στραγγίζει. Συνήθως χρειάζονται τουλάχιστον 15 λεπτά για να αποφράξετε μια τουαλέτα. Κατά την αποστράγγιση, λίγο νερό μπορεί να αποκολληθεί. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, γεμίστε ξανά τη λεκάνη με νερό στο κανονικό του επίπεδο και επαναλάβετε τη διαδικασία.

5. Καθαρίστε τα εργαλεία σας

Μόλις τελειώσετε, είναι σημαντικό να καθαρίσετε το εργαλείο σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να ρίξετε λίγη χλωρίνη και υγρό πλύσης στη λεκάνη και να στροβιλίσετε το έμβολο για λίγα λεπτά στο μείγμα. Στη συνέχεια, πατήστε δύο φορές το καζνάκι. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να προχωρήσει η απόφραξη προς τα εμπρός.

Πώς να ξεμπλοκάρετε μια τουαλέτα χωρίς έμβολο

Τι συμβαίνει εάν το έμβολο δεν κάνει τη δουλειά ή δεν το έχετε; Σε αυτήν την περίπτωση, προτείνουμε τις ακόλουθες μεθόδους για να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα χωρίς έμβολο.

Ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας με ένα υδραυλικό τρυπάνι

Ένα τρυπάνι τουαλέταςείναι ουσιαστικά ένα μακρύ, εύκαμπτο καλώδιο, το οποίο έχει μια λαβή στο ένα άκρο και μια άκρη σχήματος ανοιχτήρι από την άλλη. Έχει επίσης ένα κάλυμμα από καουτσούκ που προστατεύει την τουαλέτα από γρατσουνιές. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να μάθετε πώς να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα με ένα υδραυλικό τρυπάνι.

1. Τοποθετήστε το καλώδιο στην τουαλέτα

Ξεκινήστε εισάγοντας το τρυπάνι στην τουαλέτα και τοποθετώντας το καμπυλώδες μέρος στη λεκάνη τουαλέτας. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε το καλώδιο, τότε πρέπει να τοποθετήσετε το τρυπάνι πιο βαθιά.

2. Περιστρέψτε τη λαβή έως ότου η τουαλέτα είναι καθαρή

Περιστρέψτε τη λαβή αργά με το άλλο. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε υπερβολική δύναμη, καθώς αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει και να επιστρέψει το πηνίο του καλωδίου. Γυρίστε τη λαβή υπομονετικά προς μία κατεύθυνση έως ότου λάβετε κάποια αντίσταση.

Όταν αισθάνεστε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει περισσότερο, τότε είναι ασφαλές να υποθέσετε ότι έχετε φτάσει στην απόφραξη. Μπορείτε να τραβήξετε το καλώδιο έξω μαζί με την απόφραξη. Εναλλακτικά, η άκρη μπορεί να σπάσει την απόφραξη σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να ξεπλυθούν με ασφάλεια.

3. Βγάλτε το καλώδιο

Εάν το καλώδιο μπορεί να πάει βαθύτερα από πριν και δεν υπάρχει πλέον αντίσταση, τραβήξτε το προς τα έξω περιστρέφοντας προς την αντίθετη κατεύθυνση.

4. Δοκιμάστε και επαναλάβετε όταν είναι απαραίτητο

Για να ελέγξετε εάν έχετε καθαρίσει το μπλοκάρισμα,πατήστε το καζανάκι μερικές φορές. Εάν το νερό δεν στραγγίζει σωστά, επαναλάβετε τη διαδικασία. Όταν τελειώσετε με το τρυπάνι, σκουπίστε το ή πλύνετε το και αφήστε το να στεγνώσει από μόνο του, αλλά μην το φυλάσσετε ποτέ υγρό, διαφορετικά θα σκουριάσει.

Πώς να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας εύκολα

Χρησιμοποιήστε μια κρεμάστρα για να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας

Για να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο, θα χρειαστείτε μια συρμάτινη  κρεμάστρα ή, ακόμα καλύτερα, μια με πλαστικό κάλυμμα. Οι κρεμάστρες είναι αρκετά εύκαμπτες ώστε να λυγίζουν σε σχήμα σε καμπύλη και οι πλαστικές δεν θα χαράξουν την λεκάνησας. Εάν έχετε μόνο μια απλή κρεμάστρα , τυλίξτε κάποια ταινία ή ένα παλιό πανί γύρω από αυτήν για να προστατεύσετε τη λεκάνη της τουαλέτας.

Εισαγάγετε το αυτοσχέδιο όργανο στην αποχέτευση και κάντε ελιγμό για να αφαιρέσετε το φράξιμο. Εάν νιώσετε την απόφραξη, σπρώξτε το και αν είστε τυχεροί, θα δείτε ότι το νερό αρχίζει να στραγγίζει σωστά. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να δυσκολευτείτε να επιτύχετε μια απόφραξη χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο. Αυτό σημαίνει ότι το μπλοκάρισμα βρίσκεται βαθύτερα, άρα χρειάζεστε σίγουρα υδραυλικό.

Ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας με μαγειρική σόδα και ξύδι

Η μαγειρική σόδα, επίσης γνωστή ως όξινο ανθρακικό νάτριο, είναι ένα οικιακό προϊόν που χρησιμοποιείται συνήθως. Ίσως το γνωρίζετε ως κάτι που χρησιμοποιείται στο ψήσιμο, ωστόσο, η μαγειρική σόδα έχει πολλές άλλες εφαρμογές. Όταν αναμιγνύεται με το άσπρο ξύδι, δημιουργεί μια ισχυρή χημική αντίδραση. Αυτό το μείγμα χρησιμοποιείται συχνά για τον καθαρισμό των μπάνιου, ειδικά των αλάτων και των υπολειμμάτων σαπουνιού. Επίσης, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αρωματίσετε τους σωλήνες της τουαλέτας σας.

Όταν πρόκειται για ξεμπλοκάρισμα τουαλέτας ή νεροχύτη , εάν γνωρίζετε ότι η απόφραξη δεν είναι συμπαγές αντικείμενο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και ξύδι ως μια εύκολη, φθηνή και γρήγορη λύση στο πρόβλημα σας. Το μείγμα λειτουργεί καλύτερα για να ξεμπλοκάρετε τις αποφράξεις που προκαλούνται από υπερβολικά απόβλητα.

Προσπαθήστε να ρίξετε λίγο ζεστό νερό

Η έκχυση ζεστού νερού είναι ο απλούστερος τρόπος για να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα, ειδικά εάν η απόφραξη έχει μικρή έκταση. Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι η στάθμη του νερού μέσα στο δοχείο τουαλέτας είναι χαμηλή. Εάν χρειαστεί, μεταφέρετε το υπερβολικό νερό σε έναν κάδο και απορρίψτε το μέσω ενός εξωτερικού σωλήνα. Ρίξτε λίγο νερό στο μπολ για να το λιπάνετε και την έξοδο απορριμμάτων.

Περιμένετε 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε 2-3 λίτρα ζεστό νερό. Πρέπει να το κάνετε αυτό γρήγορα, ώστε να είστε προσεκτικοί για να μην καείτε. Για να προστατέψετε τον εαυτό σας και την πορσελάνη τουαλέτας, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε βραστό ή καυτό νερό. Εάν η στάθμη του νερού πέσει σε λίγα λεπτά, τότε είστε έτοιμοι. Εάν όχι, είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε το έμβολο.

Πώς να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας εύκολα

Πώς να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα με χημικά

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε είτε να καλέσετε έναν υδραυλικό ή να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε χημικά για να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα. Αυτό θα λειτουργήσει μόνο εάν το μπλοκάρισμα δεν προκαλείται από σκληρό αντικείμενο. Υπάρχουν δύο επιλογές, καθαριστικά αποστράγγισης με βάση ένζυμα και χημικά καθαριστικά. Τα βιολογικά καθαριστικά είναι ασφαλέστερα για το περιβάλλον και για τους σωλήνες σας.

Εάν επιλέξετε να ξεμπλοκάρετε την τουαλέτα σας με χημικό καθαριστικό, ακολουθήστε τις οδηγίες στο δοχείο, καθώς αυτές οι χημικές ουσίες είναι συχνά τοξικές. Αυτά τα προϊόντα δεν είναι κατάλληλα για σηπτικές δεξαμενές. Υπάρχουν ορισμένα καθαριστικά αποστράγγισης για την αποφυγή σηπτικών στην αγορά που θα αποτρέψουν τις ζημιές του συστήματος.

Γιατί η τουαλέτα σας συνεχίζει να είναι φραγμένη;

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους η τουαλέτα σας συνεχίζει να είναι φραγμένη. Το πρώτο είναι ότι έχετε μια παλαιότερη τουαλέτα χαμηλής ροής, η οποία δεν διαθέτει την απαραίτητη πίεση. Σε αυτήν την περίπτωση, ίσως χρειαστεί να αντικαταστήσετε την τουαλέτα σας ή να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε λιγότερο χαρτί υγείας.

Ο δεύτερος λόγος είναι να ρίχνετε αντικείμενα που δεν μπορεί να διαχειριστεί, όπως μωρομάντηλα, βαμβακερά προϊόντα, σερβιέτες, παιχνίδια και άλλα. Η τρίτη και πιο συνηθισμένη αιτία των επαναλαμβανόμενων αποφράξεων είναι ότι το χαρτί τουαλέτας έχει συσσωρευτεί με την πάροδο του χρόνου.

Χρειάζεστε βοήθεια; Μην ψάχνετε άλλο αν χρειάζεστε τώρα υδραυλικό στην Θεσσαλονίκη! Για να ζητήσετε προσφορά  Καλέστε μας σήμερα στο 2311 119 024 ή στείλτε email στο info@ydravlikosthessaloniki.gr για να εξυπηρετηθείτε άμεσα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.
You need to agree with the terms to proceed

Μενού
Shares